Gigant blogg - Bättre fabriker

Bättre Fabriker – Gigant

Vi lever i en brytningstid – med en ny svensk, industriell storhetstid framför dörren. Där vi leder utvecklingen, levererar tillväxt och skapar jobb. Men utmaningarna är många. Friska initiativ, tankebanor och värderingar behöver landas. Den här gången är det människorna som står i centrum – och i djupare interaktion med maskinerna. Vi på Gigant vill bidra med nya insikter kring industriarbetsplatsen och vad som krävs för framtiden. Hjälp oss att tända gnistan. Hjälp oss bygga ett attraktivare industrisverige.

Smarta verktyg för säkrare lyft

Lyft är ett av de vanligaste momenten på svenska industriarbetsplatser, men det är också ett av de moment som orsakar flest olyckor. Varje år rapporteras 700 olyckor med lyftanordningar in till Arbetsmiljöverket, men de flesta av dessa skulle kunna undvikas. På Gigant har vi kunskapen och verktygen för hur du väljer rätt utrustning och kontinuerligt jobbar för säkrare lyft på din arbetsplats.

Läs mer

Så säkerställer du att dina lyft går till på rätt sätt

Med säkrare lyft minskar du risken för olyckor, men för att lyckas räcker det inte bara med rätt utrustning och bra rutiner. Du måste också följa upp hur arbetet fortlöper och kontinuerligt inspektera lyftprodukterna. Med vår lösning Inspector PRO får du ett verktyg som förenklar inspektionen.

Läs mer