Gigant blogg - Bättre fabriker

Bättre Fabriker – Gigant

Vi lever i en brytningstid – med en ny svensk, industriell storhetstid framför dörren. Där vi leder utvecklingen, levererar tillväxt och skapar jobb. Men utmaningarna är många. Friska initiativ, tankebanor och värderingar behöver landas. Den här gången är det människorna som står i centrum – och i djupare interaktion med maskinerna. Vi på Gigant vill bidra med nya insikter kring industriarbetsplatsen och vad som krävs för framtiden. Hjälp oss att tända gnistan. Hjälp oss bygga ett attraktivare industrisverige.

4 tips för effektivare materialhantering

Ett steg i arbetet mot morgondagens arbetsplats är en materialhantering som ständigt förbättras med en arbetsplatsutrustning som förenklar, effektiviserar och gör arbetet ergonomiskt och attraktivt. Potential finns – materialhantering uppskattas stå för 30-70% av kostnaderna i en produktion och kan enligt studier stå för upp till 80% av produktionens totala aktivitet. Vi har samlat några av våra bästa tips för hur du effektiviserar din materialhantering, och därmed också ökar lönsamheten.

Läs mer

Effektivare materialhantering – ett lyft för lönsamheten

Materialhantering och arbetet som hör till har stor betydelse för produktionens effektivitet och leveransservice. Visste du att materialhantering uppskattas stå för 30-70 % av kostnaderna i en produktion och enligt studier kan stå för upp emot 80 % av produktionens totala aktivitet? Eftersom materialhanteringen utgör en så pass stor del av produktionen ställer det också stora krav på att arbetet med hantering och transport av material fungerar så bra som möjligt. På Gigant har vi kunskapen för hur du lyckas.

Läs mer