Gigant blogg - Bättre fabriker

Bättre Fabriker – Gigant

Vi lever i en brytningstid – med en ny svensk, industriell storhetstid framför dörren. Där vi leder utvecklingen, levererar tillväxt och skapar jobb. Men utmaningarna är många. Friska initiativ, tankebanor och värderingar behöver landas. Den här gången är det människorna som står i centrum – och i djupare interaktion med maskinerna. Vi på Gigant vill bidra med nya insikter kring industriarbetsplatsen och vad som krävs för framtiden. Hjälp oss att tända gnistan. Hjälp oss bygga ett attraktivare industrisverige.

3 tips för hur du undviker ESD-skador

ESD-skador kan bli kostsamma för verksamheten. Komponenter och kretskort behöver bytas ut, men den absolut största kostnaden utgörs av service, reparationer och omarbetningar. Vi har listat några tips för hur du kan arbeta för att minska risken för ESD-skador.

Läs mer

Varför behöver jag ESD-skydd?

Reparationer och höga servicekostnader är ett förekommande problem för de allra flesta industriarbetsplatser. En av orsakerna bakom detta problem är ESD (Electrostatic Discharge) – eller snarare brist på bra ESD-skydd. Därför behöver du dels känna till konsekvenserna av ett otillräckligt ESD-skydd, dels veta när riskerna är som störst och hur du förebygger skador.

Läs mer

Avskärma för en säkrare och mer attraktiv arbetsplats

Att skärma av arbetsplatsen är ett enkelt sätt att skapa en bättre arbetsmiljö. Luftföroreningar låg år 2015 bakom mer än var tionde arbetsskada anmäld till Arbetsmiljöverket, men med hjälp av avskärmning kan man minska risken för att oskyddade ögon, hud och andningsorgan skadas. Avskärmning är inte bara en säkerhetsfråga – det är också en del i att skapa en trivsam arbetsmiljö som gör det enklare att behålla samt locka personal och bli mer konkurrenskraftig.

Läs mer