Gigant blogg - Bättre fabriker

Bättre Fabriker – Gigant

Vi lever i en brytningstid – med en ny svensk, industriell storhetstid framför dörren. Där vi leder utvecklingen, levererar tillväxt och skapar jobb. Men utmaningarna är många. Friska initiativ, tankebanor och värderingar behöver landas. Den här gången är det människorna som står i centrum – och i djupare interaktion med maskinerna. Vi på Gigant vill bidra med nya insikter kring industriarbetsplatsen och vad som krävs för framtiden. Hjälp oss att tända gnistan. Hjälp oss bygga ett attraktivare industrisverige.

3 tips för hur du undviker ESD-skador

ESD-skador kan bli kostsamma för verksamheten. Komponenter och kretskort behöver bytas ut, men den absolut största kostnaden utgörs av service, reparationer och omarbetningar. Vi har listat några tips för hur du kan arbeta för att minska risken för ESD-skador.

Läs mer

Varför behöver jag ESD-skydd?

Reparationer och höga servicekostnader är ett förekommande problem för de allra flesta industriarbetsplatser. En av orsakerna bakom detta problem är ESD (Electrostatic Discharge) – eller snarare brist på bra ESD-skydd. Därför behöver du dels känna till konsekvenserna av ett otillräckligt ESD-skydd, dels veta när riskerna är som störst och hur du förebygger skador.

Läs mer

Så blir du bättre ESD-skyddad

All elektronik är mer eller mindre känslig, och när elektroniken skadas kan det innebära en stor kostnad men också ett hinder för produktionen. I värsta fall kan det också innebära att personalen som jobbar i produktionen skadas. Vi har sammanställt en rad tips för hur du får ett bättre ESD-skydd på din arbetsplats.

Läs mer

Säkra din personal utrustning, och lönsamhet med ESD

All elektronik är känslig och ingen elektronik går säker från statisk elektricitet. Trots det är okunskapen fortfarande stor och oförklarliga elektronikkrascher inträffar i många branscher. På Gigant vill vi sprida kunskap om hur du skyddar din elektronik.

Läs mer