Gigant blogg - Bättre fabriker

Bättre Fabriker – Gigant

Vi lever i en brytningstid – med en ny svensk, industriell storhetstid framför dörren. Där vi leder utvecklingen, levererar tillväxt och skapar jobb. Men utmaningarna är många. Friska initiativ, tankebanor och värderingar behöver landas. Den här gången är det människorna som står i centrum – och i djupare interaktion med maskinerna. Vi på Gigant vill bidra med nya insikter kring industriarbetsplatsen och vad som krävs för framtiden. Hjälp oss att tända gnistan. Hjälp oss bygga ett attraktivare industrisverige.

Förebygg och hantera läckage med rätt hjälpmedel

Att hantera och förvara miljöprodukter på ett säkert sätt är inte bara viktigt ur hälsosynpunkt – det är också ett lagkrav. Såväl som i ditt förebyggande arbete som när en olycka inträffat behöver du rätt hjälpmedel, som uppfyller de krav och förordningar som finns.

Läs mer

Så minskar du risken för läckage

Finns det helt läckagefria industriarbetsplatser? Troligtvis inte, men det finns de som är mer eller mindre bra på att minska antalet läckagerelaterade olyckor. Vi har sammanställt en rad tips för hur kan förebygga spill och läckage, men även hur du är rätt utrustad om en olycka ändå inträffar.

Läs mer

Förebygg läckage för en säkrare arbetsplats

Att ha en säker hantering av miljöpåverkande produkter är på många sätt viktigt för verksamheten. Arbetet med att minska risken för läckage och spill handlar till stor del om ett förebyggande arbete – att agera innan skadan är skedd. Det minskar dels din påverkan på miljön och skapar en säkrare arbetssituation för dina medarbetare – men en säker hantering av denna sortens produkter är också ett lagkrav.

Läs mer