Gigant blogg - Bättre fabriker

Bättre Fabriker – Gigant

Vi lever i en brytningstid – med en ny svensk, industriell storhetstid framför dörren. Där vi leder utvecklingen, levererar tillväxt och skapar jobb. Men utmaningarna är många. Friska initiativ, tankebanor och värderingar behöver landas. Den här gången är det människorna som står i centrum – och i djupare interaktion med maskinerna. Vi på Gigant vill bidra med nya insikter kring industriarbetsplatsen och vad som krävs för framtiden. Hjälp oss att tända gnistan. Hjälp oss bygga ett attraktivare industrisverige.

Ljus för den moderna industriarbetsplatsen

Det finns många vinster med bra belysning. Dels kan du skapa en bättre arbetsmiljö där människor mår bättre och effektiviteten höjs, dels kan du reducera kostnader som gammal eller felaktig belysning medför. På Gigant har vi kunskapen för hur du bäst ljussätter för den moderna industriarbetsplatsen.

Läs mer

Risker med felaktig belysning

Hur ljussätter man för att människor ska må så bra som möjligt, för att minimera olyckor och effektivt spara energi och pengar? Den frågan är inte helt lätt att besvara, eftersom man snabbt vänjer sig vid brister och det kan ta tid innan man ser några konsekvenser. Det gäller att förebygga problemen innan de uppstår. 

Läs mer

5 steg till en bättre industribelysning

Visste du att huvudvärk och migrän kan bero på felaktig belysning? För svagt ljus, för starkt ljus eller ljus som flimrar – alltihop påverkar oss mer än vad vi kanske vet om. Hur ser det ut på din arbetsplats?

Läs mer

Undvik dyra misstag, välj rätt belysning för din arbetsmiljö

Har du någon gång reflekterar över ljuset på din arbetsplats? Är det för starkt, för svagt, flimrar det eller är det svårt att anpassa till den uppgift du ska utföra? Belysningen på arbetsplatsen påverkar oss mer än vad vi kanske är medvetna om, såväl i vårt välmående som i hur väl jobbet utförs.

Läs mer